Näyttelyn teema ”Everything belongs” kertoo ihmisen luottamuksesta ja kunnioituksesta elämän kiertokulkuun, luonnon kiehtovaan ja kantavaan voimaan sekä suhteestamme elämän haurauteen ja samalla sen sitkeyteen.

Taiteilijaryhmää yhdistää tämä vahva ja utelias suhde luonnon ilmiöihin ja voimaan. Luonto, metsä, järvi- ja korpimaisemat ovat paikkoja, joissa koemme yhteyden meitä jokaista koskettavaan elämän mysteeriin.

Rohkea, kuriton, kokeileva ja kyseenalaistava suhde taiteelliseen työskentelyyn ja grafiikan menetelmiin innostaa meitä aina vain uusiin seikkailuihin.

Näyttelykokonaisuuden muodostavat neljän taiteilijan graafiset teokset Puupiirrosta, japaninpaperia, sumi-e- ja kasvipainotekniikoita, häviävää laattaa, reikien pistelyä, ompelua – monenlaista kokeellista grafiikkaa.

Taiteilijaryhmä M M M M on perustettu vuonna 2022 jäsenten opiskellessa YAMK-kuvataiteilijan tutkintoa Kankaanpään taidekoulussa. Ryhmällä on ollut Zen-makers-näyttely Galleria uusi Kipinässä 2023.

Maarit Lipsanen-Rogers on taidegraafikko, -terapeutti ja puupiirtäjä Porista. Meri Pauniaho on raumalainen taidegraafikko. Ritvamarja Rantala on puupiirtäjä, maalari ja keraamikko Tampereelta ja Mari Suso on kuvataiteilija Nokialta. Ryhmän jäseniä yhdistää kiinnostus taidegrafiikan loputtomiin variaatioihin. Kuitenkin jokaisella on oma uniikki tutkimuspolkunsa, ja tämä tuo hedelmällistä synergiaa sekä energiaa ryhmän yhteisiin pohdintoihin.

Taidenäyttely Pyhän Henrikin ekumeenisessa taidekappelissa Turussa 2.–31.3.2024

Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli
Seiskarinkatu 35; 20900 Turku
(02) 265 7777, +358 440 550 370
taide.kappeli@gmail.com
www.taidekappeli.fi