Yötön yö

Valon ja varjon kuvaaja

Tatsuo Hoshikan näyttely ”Valon hetki” Pyhän Henrikin ekumeenisessa taidekappelissa elokuussa 2022

”Valo on minulle merkittävä sydämen asia. Tulin Suomeen ihmeellisen valkean yön maiseman vuoksi”, kuvaa Tatsuo Hoshika. Näyttelyn avajaiset Taidekappelissa ti 2.8. klo 18, tervetuloa!

Tatsuo Hoshika saapui Suomeen 36 vuotta sitten etelästä, Kreikan Samos-saarelta pohjolaan. ”Matkustin laivalla Tukholmasta Turkuun. Laivan lipuessa satamaan huomasin lämpimässä iltavalossa jykevän kivilinnan.”

”Turusta jatkoin matkaani junalla Tampereelle. Siellä vaihdoin yöjunaan kohti pohjoista. Matkalla Rovaniemelle katselin junan ikkunasta maiseman valon muutosta. Ihmettelin sitä, miten valoisaa oli koko yön!”

Tatsuolle maiseman valo on tärkeää ja kiehtovaa. Näyttely ”Valon hetki” on koostettu tämän teeman ympärille. ”Tässä näyttelyssä haluan kertoa siitä, miten valo vaikuttaa maalausten väreihin ja lämpötilaan sekä niiden ilmaisuun.”

”Veden välke järven tai meren pinnalla heijastuksineen, kuten myös kesän kukkaloisto tuovat mieleen hetkiä Paratiisista. Haluan tarjota katsojalle kesän kauneimmat hetket – lähellä ja kaukana.”

Tatsuo Hsoshika syntyi 1955 Japanissa Saijo Cityssä, Ehimen prefektuurissa. Taideopinnot hän suoritti Musashino Art Universityssä Tokiossa ja Ecole National des Beaux Artissa Pariisissa. Vuodesta 1986 lähtien Tatsuo on asunut ja työskennellyt Suomessa, nykyään Vampulassa. Hän on Taidemaalariliiton ja Tampereen Taiteilijaseura ry:n jäsen.

Tatsuo Hoshikan töitä on ollut esillä näyttelyissä ja kilpailuissa eri puolilla Suomea sekä Japanissa, Ranskassa, Englannissa ja Belgiassa. Hänen teoksiaan on julkisissa ja yksityisissä kokoelmissa Suomessa, Ranskassa, Saksassa, Japanissa, Ruotsissa ja USA:ssa. Häneltä on myös tilattu lukuisia julkisia muotokuvia.

Opetustehtävissä Tatsuo Hoshika on opettanut öljyväri- ja akvarellimaalausta, maisemamaalausta, elävän mallin piirustusta, muotokuvamaalausta, kalligrafiamaalausta, japanilaisen leijan rakentamista ja paperintaittotaidetta. Hän on muun muassa opettanut useita kertoja Kaarinan taideyhdistyksessä. Pyhän Henrikin ekumeenisen taidekappelin näyttelyssä esillä olevat työt ovat öljyvärimaalauksia.

Näyttelyn avajaisissa Tatsuo soittaa panhuilua ja poikkihuilua. Avajaisissa on pientä tarjoilua, tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se on avoin kaikille taiteen ystäville.

https://htatsuo.wordpress.com/

https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/tatsuo-hoshika

Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli

Seiskarinkatu 35, Hirvensalo, Turku

Avoinna ma–ke ja pe 11–16, to 11–18.30, la–su 12–15

Toiminnanjohtaja Aira Kuvaja, p. 0440 550 370, taide.kappeli@gmail.com

Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli
Seiskarinkatu 35; 20900 Turku
(02) 265 7777, +358 440 550 370
taide.kappeli@gmail.com
www.taidekappeli.fi