image003

Mirja Luukko, Vuosien ajat, Näyttely Saga Palvelutalossa 21.7. – 23.10. 2016

Mirja Luukon teoksia on nähtävillä Saga Palvelutalossa, Aittakarinkatu 19,  Raumalla. Luukko (s. 1934 Turku) on yksi keskeisiä vanhemman polven raumalaisia taiteilijoita. Hän on opiskellut Taideteollisessa oppilaitoksessa 1956-59. Hän on tehnyt maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja lasimaalauksia . Hän on toiminut kuvaamataidon opettajana Rauman Yhteiskoulussa ja kansalaisopistossa. Luukko on pitänyt näyttelyitä vuodesta 1978 alkaen ja osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin 1960-luvulta alkaen. Hänen teoksensa ovat sekä abstrakteja että esittäviä. Usein Luukon teosten taustalla on syvällisiä ja vakavia teemoja – ihmisen olemassaoloon ja luontosuhteeseen sekä suhdetta toisiin ihmisiin käsitteleviä aiheita.