Roomasta Turkuun ja yliopistoonkin – Roma Aboam adque in universitatem

Pekka Vallitun maalauksia Taidekappelissa syyskuussa

Pekka Vallitun taidenäyttely on esillä Pyhän Henrikin ekumeenisessa taidekappelissa 2.9. – 28.9. 2023.

Pekka Vallittu (synt. 1965) on koulutukseltaan hammasteknikko sekä protetiikan ja purentafysiologian erikoishammaslääkäri ja hammaslääketieteen tohtori. Hän on Turun yliopiston biomateriaalitieteen professori. Tutkijan ja professorin laaja-alaisen työn ohessa kuvien tekeminen maalaamalla ja valokuvaamalla on ollut keskeisessä osassa hänen elämäänsä kouluajoista saakka.

Vallittu on pitänyt tai osallistunut kymmeneen yksitys- tai yhteisnäyttelyyn. Maalaukset ovat kankaalle tehtyjä abstraktis-ekspressionistisia öljyväritöitä, joissa paksuilla värikerroksilla on aikaansaatu voimakkaita pintakuvioita. Tässä näyttelyssä ”Roomasta Turkuun ja yliopistoonkin – Roma Aboam adque in universitatem” on esillä 12 öljyvärimaalausta, joiden aiheet liittyvät Rooman muutaman keskeisen kohteen innoittamana myös Turkuun ja yliopistonmäelle. Näyttely tuo positiivishenkisten ja vaaleasävyisten teosten symboliikan kautta esille myös hämmästyksen ja huolen Turun yliopistossa käynnissä olevaan keskusteluun muun muassa Seilin kohtalosta osana yliopistoa ja saaristomeren tutkimusta.

PÄÄTEOKSET

Villa Lante, 2023 (60×90 cm, öljy kankaalle)

Turun tuomiokirkon torni, 2023 (60×90 cm, öljy kankaalle)

www.pekkavallittuart.fi

Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli
Seiskarinkatu 35; 20900 Turku
(02) 265 7777, +358 440 550 370
taide.kappeli@gmail.com
www.taidekappeli.fi
Facebook & Instagram & Twitter: Taidekappeli Art Chapel
 Facebook (linkki)    Instagram (linkki)    Twitter (linkki)