Contemplation Kuva: Carita Maury

Kukissa valo on ollut lähtökohta Carita Mauryn maalauksille näyttelyssä Pyhän Henrikin ekumeenisessa Taidekappelissa 3.5- 30.5.2022.

”Olen aina rakastanut kukkia. Minua kiehtoo kukkien kyky lumota. Niiden perimmäinen tarkoitushan on vetää puoleensa pölyttäjiä. Nautin kasvien viljelystä ja hoidosta sekä siitä, kun saan ne kukkimaan, jolloin niiden muodot, värit ja tuoksut kiehtovat minua. Kerään kukkia maljakkoon ja maalaan tunteita, joita ne minussa herättävät. Syntyy lähes abstrakti maalaus. Väri on valoa ja siksi olen antanut näyttelyn nimeksi Kukissa valo”, taiteilija kuvaa.

”Olen Helsingissä syntynyt ja nykyään Espoossa asuva ja toimiva kuvataiteilija. Olen valmistunut kuvataiteilijaksi Vapaasta Taidekoulusta. Olen opiskellut taidefilosofiaa Taideteollisessa korkeakoulussa.”

”Maalaus on minulle läheisin ilmaisutapa, koska värit aistillisuudessaan innostavat minua erityisesti. Värit ovat minulle verrattavissa musiikkiin, jota suuresti rakastan ja myös harrastan. Olen pitänyt yli 25 yksityisnäyttelyä ja osallistunut yli 80:aan ryhmä- ja yhteisnäyttelyyn suomessa ja ulkomailla. Olen myös toiminut näyttelykuraattorina ja kirjoittanut taidekritiikkejä. Teoksiani on useissa julkisissa taidekokoelmissa, esim. Valtion taidekokoelmissa sekä, sekä yksityisissä kokoelmissa. Minulle myönnettiin Valtion taiteilijaeläke 2013”, Maury kertoo.

www.caritamaury.com

Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli

Seiskarinkatu 35, Hirvensalo, Turku

Avoinna ma–ke ja pe 11–16, to 11–18.30, la–su 12–15

Toiminnanjohtaja Aira Kuvaja,

p. 0440 550 370, taide.kappeli@gmail.com

 

Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli
Seiskarinkatu 35; 20900 Turku
(02) 265 7777, +358 440 550 370
taide.kappeli@gmail.com
www.taidekappeli.fi