rsz_heurekan_kesä_2018

rsz_heurekan_kesä_2018

Tiedekeskus Heureka Vantaan Tikkurilassa liittyy 1.7.2020 alkaen mukaan Museokortti-kohteisiin. Heinäkuusta lähtien Heurekasta voi sekä hankkia Museokortin että käyttää sitä pääsylippuna tiedekeskukseen. Heurekan tarjonnassa on tänä kesänä paljon uutta koettavaa ja nähtävää.

Heureka avasi koronaviruspandemian aiheuttaman sulun jälkeen ovet yleisölle jälleen keskiviikkona 10.6.2020. Heinäkuusta alkaen Heureka liittyy Museokortti-kohteiden joukkoon, joten siitä eteenpäin Museokortin haltijat voivat tulla kokemaan myös Suomen suurimman tiedekeskuksen monipuoliset elämykset: kaikki Heurekan vuorovaikutteiset näyttelyt, planetaarioelokuvat sekä päivittäin esitettävät ohjelmat, kuten rottakoripallopelit ja tiedeteatteriesitykset. Heurekasta voi myös ostaa Museokortin joko itselle, koko perheelle tai vaikka lahjaksi. Korttia myydään lisäksi Heureka Shopeissa Tikkurilassa ja Kampin kauppakeskuksessa.

  • Liitymme innolla mukaan Museokortti-kohteisiin. Toivomme, että Museokortin omaavien joukosta saisimme Heurekaan sellaisiakin kävijöitä, jotka eivät ole aiemmin Heurekassa vierailleet, toteaa viestintä- ja palvelujohtaja Heli Ainoa.
  • On upeaa saada myös Heureka mukaan Museokorttiin. Asiakkaamme ovat kovasti tätä toivoneet ja nyt odotus viimein palkitaan. Museokortti on Heurekan liittymisen jälkeen entistäkin houkuttelevampi tuote aivan jokaiselle, kertoo Museokortin kehitysjohtaja Seppo Honkanen.

Heurekassa nyt paljon uutta koettavaa ja nähtävää

Heurekassa on tänä kesänä tarjolla paljon ennennäkemättömiä elämyksiä. Koronasulun aikana Heurekaan rakennettiin kaksi uutta näyttelyä. Tyylikkään kauniisti toteutettu SuperPUU-näyttely esittelee puun luonnollisia supervoimia, joiden ansiosta puusta voi esimerkiksi rakentaa melkein mitä vain huonekaluista pilvenpiirtäjiin. Heurekan tapahtumatorilla on kesän ajan esillä pienoisnäyttely Pellolta avaruuteen, jossa tarkastellaan ruohonjuuritasolta avaruuteen, miltä vilja- ja maitotuotteiden matka lautaselle näyttää. Planetaarion ohjelmistossa on uusi avaruusaiheinen animaatioelokuva Tähtien tuolla puolen, jossa tutustutaan mm. eksoplaneettoihin sekä niiden tutkimiseen ja havainnointiin. Lisäksi Heurekan ulkonäyttelyalueella Tiedepuisto Galileissa on uusia kohteita.

Turvallisen vierailun mahdollistamiseksi Heurekassa on tehty useita toimenpiteitä koronavirustilanne huomioiden. Turvallinen vierailu on mahdollistettu päivittäistä kävijämäärää rajoittamalla sekä turvaetäisyyksistä ja hygieniasta huolehtimalla mm. useiden käsien desinfiointipisteiden, tehostetun siivouksen sekä kosketuspintojen viruksia ja bakteereja tuhoavan valokatalyysipinnoitteen avulla.

Kesäsesonkina 1.7.–16.8. Heureka on avoinna joka päivä klo 10–18. Pääsyliput ovat myynnissä 16.8. asti ennakkoon Heurekan verkkolippukaupassa. Päivittäinen kävijämäärä on rajattu, joten lunastamalla ennakkolipun verkosta voi varmistaa sisäänpääsyn. Myös Museokorttilaiset voivat lunastaa maksuttoman lipun ennakkoon verkkolippukaupasta ja varmistaa näin sisäänpääsyn haluamanaan päivänä.