bambikuusi

Vuojoen Kartanon Galleria Gylichissä valmistui aamulla 7.11. ripustus kuvittaja Sari Airolan jouluaiheisista originaalikuvituksista näyttelyksi nimeltä Lumen aika. Tunnelmalliseen näyttelyyn on koottu talvi- ja jouluteemaisia korttikuvituksia Sari Airolan tuotannosta muutaman viime vuoden ajalta.  Näyttely esittelee kuvia myös syksyn tunnelmista ennen talven tuloa. Kuvituksia kortteihin on tehty alun perin sekä aikuisille että lapsille.

Vuojokisäätiö kutsui Sari Airolan näyttelyvieraaksi Vuojoelle. Airola jatkaa korkeatasoisen kuvitustaiteen esittelysarjaa Vuojoen Galleria Gylichissä.  Sari Airola kuuluukin omaleimaisiin, taitaviin nykykuvittajiin, jotka on noteerattu sekä kansallisesti että kansainvälisesti.  Laajaa tunnettuutta Airola on herättänyt tämän vuoden aikana muun muassa sillä, että hänen kuvituksensa valittiin vuoden 2016 joulupostimerkin aiheeksi.

Sari Airola kiteyttää Vuojoelle valitsemaansa teoskokonaisuutta jouluun liittyvillä ajatuksillaan. ”Vietin jouluja pienenä maaseudulla 70-luvulla. Silloin joulun tunnelma oli parhaimmillaan. Pukkia odotettiin tietysti, mutta ennen kaikkea niitä ihmisiä. Joulun kaikkiin päiviin mahtui aina välittämistä, auttamista, yhdessä touhuamista. Ystävyyden ja yhteisen ilon tuomaa tunnelmaa haluan korttikuvituksissanikin näkyvän. Pientä taikaa myös! Loput joulun touhut tulevat tämän perässä.”

 Lumen aika – näyttelyssä esillä olevat korttikuvat on tehty akryylivärein tai guassein paperille. Joissain kuvissa on mukana hieman kollaasitekniikkaakin. Näyttelyn värimaailma viestii Sari Airolan mukaan paitsi talven tunnelmaa myös ystävyyttä.

Sari Airolan Lumen aika-näyttely on nähtävissä Vuojoen Kartanon Galleria Gylichissä osoitteessa Kartanontie 28, Eurajoki. Näyttely on avoinna arkisin ma-pe klo 9-15, la 26.11 klo 9-15 ja su 11.12. klo 12-15. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Vuojoen Kartano, Kartanontie 28, 27100 Eurajoki. www.vuojoki.fi