hanoi-rocks

Solar Republic tuo tänä kesänä Turkuun valokuvanäyttelyt Hanoi Rocksista ja David Bowiesta. Historialliset rock-kuvat ovat esillä Logomossa heinä-elokuun vaihteessa. Valokuvanäyttelyiden yhteydessä voi tutustua myös Logomon kävelysillan suunnittelukilpailun satoon.

Hanoi Rocks- ja David Bowie -näyttelyiden takana ovat rock-valokuvaajat Justin Thomas ja Gavin Evans. Maailmankuulu Justin Thomas on tunnettu musiikkimaailmaa käsittelevistä töistään. Hänen kuvissaan ovat esiintyneet muun muassa Led Zeppelin, Diana Ross, Stevie Wonder, Oasis ja Guns N’ Roses.

Thomas matkusti Hanoi Rocksin kanssa yhtyeen kulta-aikoina 1982–84. Nyt nähtävä näyttely Hanoi Rocks 82–84kertoo yhtyeen matkoista Intiaan, Israeliin, New Yorkiin ja Isoon-Britanniaan. Se esittelee yhtyeen elämää niin lavalla kuin sen ulkopuolellakin.

– Justinista tuli ikään kuin perheenjäsenemme. Sillä ei ollut enää väliä, oliko kamera esillä vai ei, siksi Justin sai taltioitua Hanoi Rocksin kultakauden ainutlaatuisen läheisesti ja henkilökohtaisesti. Bändi oli parhaimmillaan ja kovassa vedossa, joten kuvista paistaa läpi bändin veljeys ja läheisyys – se, mikä teki Hanoi Rocksista Hanoi Rocksin, kertoo yhtyeen silloinen basisti Sami Yaffa.

Maailmankuulut Bowie-kuvat miellyttivät laulajaa

Gavin Evansin valokuvista koostuva Bowie – The Session esittelee koskettavan ja intiimin kuvan David Bowiesta legendan takaa. Evans seurasi Bowien uraa kaikkiaan yli 50 vuoden ajan. Bowie arvosti kuvia niin paljon, että piti näyttelyssä nähtäviä kuvia työhuoneensa seinällä.

david-bowie

Kuvia on julkaistu useiden sanoma- ja aikakauslehtien kansissa eri puolilla maailmaa sen jälkeen, kun ne tilattiin Time Out -lehdelle vuonna 1995. The Session on parhaillaan esillä Harpássa Reykjavikissa, jonne se siirtyi Berliinistä.

Evans tunnetaan tinkimättömän tyylikkäistä henkilökuvistaan. Hän on tehnyt tilaustöitä maailman tärkeimmille lehdille, kuten New York Timesille ja Sunday Timesille. Hänelle poseeranneisiin suurtähtiin lukeutuvat Juliette Binoche, Daniel Craig, Dusty Springfield, Morrissey, Iggy Pop, Ozzy Osbourne ja Björk.

Arkkitehtuuri täydentää rock-tähtien näyttelyä

Rock-aiheisten valokuvien lisäksi yleisöllä on mahdollisuus perehtyä Logomon alueen tulevaisuuteen. Samalla pääsylipulla pääsee tutustumaan Logomolle johtavan kävelysillan suunnittelukilpailun finalisteihin.

jousi-havainnekuva

jousi-havainnekuva-2

Turun kaupunki järjesti Logomolle kulkevasta sillasta arkkitehtikilpailun kevättalvella 2015–2016. Kesäkuussa 2016 kilpailun voittajaksi valittiin teräksestä ja lasista rakennettava Jousi, joka kaareutuu ratapihan yli. Muut finalistisuunnitelmat Shakuhachi, La Bamba, Kaleidoscope, Punoja ja Crossover edustavat kekseliäisyyttä ympäri maailmaa.

Jousen ja viiden muun finalistin suunnitelmat ovat esillä Logomossa 22.7.–7.8. välisenä aikana Hanoi Rocks ja David Bowie -näyttelyiden ohessa. Suunnitelmiin pääsee tutustumaan ilman erillistä pääsymaksua.