Home » Mikkelin Museot » Mikkelin kaupungin museoiden kävijämäärä vuodelle 2018

Mikkelin kaupungin museoiden kävijämäärä vuodelle 2018

Mikkeli.vaakuna.svg

Mikkelin kaupungin museoiden yleisökohteissa kävi vuonna 2018 yhteensä 28 771 kävijää. Kokonaismäärä on noin 10 000 kävijää vähemmän kuin edellisenä vuonna. Selittävänä tekijänä on Mikkelin taidemuseon siirtyminen Graniittitalosta väistötiloihin kauppakeskus Akseliin. Taidemuseon näyttelytoiminta päättyi Graniittitalossa helmikuun alussa. Tammikuun ja helmikuun alun aikana taidemuseossa kävi 1 782 näyttelyvierasta.

Graniittitalo tyhjennetään kokonaan kevään 2019 aikana. Taidemuseon näyttelytoiminta, asiakaspalvelu, valokuva-arkisto, museoiden kirjasto ja museoiden toimistot siirtyvät Akseliin. Graniittitalossa sijainneet museokokoelmien säilytystilat hajautetaan eri puolilla kaupunkia sijaitseviin kokoelmasäilytystiloihin. Taidemuseon näyttelytoiminta avautuu Akselin väistötiloissa kesäkuussa 2019.

Viime vuoden suurin kävijämäärä oli Päämajamuseossa, jossa vieraili 12 514 henkilöä. Viestikeskus Lokissa kävijöitä oli 7 189 ja Suur-Savon museossa 4 334.

Muut kohteet:
Kivisakasti 778
Marsalkka Mannerheimin salonkivaunu 1 151
Pien-Toijolan talonpoikaismuseo 559
Nikkisen torppa 245
Harjukosken mylly 219

Lokakuun lopulla jo perinteeksi muodostunut Museoiden yö veti kaikkiaan 8 190 kiinnostunutta museoiden ystävää eri kohteisiin. Näistä Mikkelin kaupungin museoiden kolmessa avoinna olleessa kohteessa oli yhteensä 4 940 vierailijaa (Suur-Savon museo 1 503, Viestikeskus Lokki 1 428 ja Päämajamuseo 2 009). Lisäksi Jalkaväkimuseossa kävi 1 750 ja Lääninhallitusrakennuksessa 1 500 asiakasta. Yhdessä Kulttuuripalveluiden kanssa järjestetty Museoiden yö on vankistanut asemansa suosittuna syksyisenä kulttuuritapahtumana.

Valtakunnallinen museokortti kasvattaa suosiotaan. Museokortti tarjoaa mahdollisuuden käydä vuoden aikana rajattomasti eri museokohteissa. Museokortilla käytiin Mikkelin kaupungin museoiden eri kohteissa yhteensä 2 546 kertaa, joka on noin 9 % museokäyntien kokonaismäärästä.

Marsalkka Mannerheimin virtuaalista salonkivaunua käytiin internetissä katsomassa 768 kertaa. Kiinnostuneita nettivierailijoita oli kaikista eri maanosista, yhteensä 42:sta eri maasta ympäri maailman.