Home » Pohjanmaan museo » Jääkärit-näyttelyllä ennätysyleisö

Jääkärit-näyttelyllä ennätysyleisö

jaakarit_foto-sonja-ahola_web

Kuva: Sonja Ahola

Vaasan kaupungin museoiden kaikkien aikojen suurin tuotanto Pohjanmaan museossa esillä oleva Jääkärit-näyttely on houkutellut ennätysmäärän kävijöitä. Näyttelyn on nähnyt jo 15000 vierasta ja se on avoinna vielä tämän viikon päättyen sunnuntaina 27.5.

Näyttelypäällikkö Riina Peltosen mukaankaikenikäiset ovat löytäneet näyttelystä kiinnostavaa sisältöä ja uusia näkökulmia Suomen historiaan. Kävijöitä on ollut koko Suomesta ja kävijöiden antama palaute on ollut hyvin positiivista.

jaakarit-nayttely-_foto-sonja-ahola

Kuva: Sonja Ahola

– Aikuisia kiehtovat ennen kaikkea autenttiset esineet, asut ja filmit sekä näyttelyn tietosisältö. Arilyn-mobiilisovellus ja sen kautta nähtävät sisällöt ovat olleet ahkerassa käytössä. Lasten suosikki näyttelyn esineistä on 1900-luvun alun lankapuhelin, joka on herättänyt suurta ihmetystä, Peltonen kertoo.

Koululaisille on järjestetty omia roolipelikierroksia, joissa on saanut eläytyä esimerkiksi nuoren jääkärin tai hänen kotiväkensä asemaan.

Myös näyttelyn yhteydessä julkaistu Mika Lietzénin sarjakuva-albumi Jääkärit – Viisi kertomusta on saanut myönteisen vastaanoton.

Pohjanmaan museon aikaisempi kävijäennätys 12 000 oli Verta hangella -näyttelyllä v. 1998.