Home » Nuutajärven Galleria Osuuskunta » Katse taakse ja matkaan kohti uutta! Muistijälki – näyttely penkoo lasintekijöiden muistoja

Katse taakse ja matkaan kohti uutta! Muistijälki – näyttely penkoo lasintekijöiden muistoja

Markku Salo pronssi ja lasi

Markku Salo, teos näyttelystä Muistijälki – Tarinoita Nuutajärveltä

Lähes jokaisella Suomessa työskentelevällä lasialan ammattilaisella on joku suhde Nuutajärven lasikylään. Se on ollut esimerkiksi opiskelu-, työ-, tutustumis-, ideointi- tai asuinpaikka. Nuutajärvi on jättänyt heihin merkittävän jäljen, muistijäljen.

Muistijälki-näyttelyssä Riihimäellä ja Nuutajärvellä toimivat lasialan ammattilaiset tuovat esiin lasikylän merkityksen itselleen. Inspiraation lähteinä ovat jokin erityinen muisto, yksityiskohta, tapahtuma, henkilö, näkymä tai rakennus.

Luvassa on uutta ja ennennäkemätöntä. Lasikylän 225-vuotiseen historiaan kuuluukin jatkuva uuden etsiminen. Sitä tosiaan on näyttelyssä! Näiden teosten äärelle pääsee koko kesän ajan uudistetussa Pop-Up Galleriassa.

Näyttelyyn osallistuvat riihimäkeläisen Osuuskunta Lasismin taiteilijat Maria Jutila, Toni Kokkila, Joonas Laakso, Jaakko Liikanen, Kaappo Lähdesmäki, Maarit Lähdesmäki, Kimmo Reinikka ja Helmi Remes sekä nuutajärveläisen Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGOn taiteilijatAlma Jantunen, Marika Kinnunen, Anu Penttinen, Johannes Rantasalo, Gina Salaris, Markku Salo, Jenni Sorsa, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen

Näyttelytilana toimii muotoilija Anu Penttisen luotsaama uusi Red Brick Pop-Up Gallery Kahvila + Keittiö Sylvin yhteydessä. Galleria sijaitsee punatiilisen vanhan tehdassiiven katutasossa, ja tarjoaa valoisaa näyttely- ja tapahtumatilaa erilaisille kokoonpanoille ympäri vuoden. Tilassa voi järjestää myös illallisia ja yksityistilaisuuksia.

Muistijälki – Tarinoita Nuutajärveltä -näyttely on avoinna 12.5.–2.9.2018, touko–ja syyskuussa ti–su klo 10–17 sekä kesä–, heinä–ja elokuussa ma–pe klo 10–18, la–su 11–17. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Näyttelyn järjestää Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO, yhteistyössä Red Brick Pop-Up Galleryn kanssa. Osuuskunnan tavoitteena on vahvistaa Nuutajärven asemaa uuden taidelasin keskuksena sekä edistää korkeatasoisen, suomalaisen ja ennen kaikkea nuutajärveläisen taidekäsityön tunnettuutta. Nuutajärven Lasikylässä työskentelee nykyään noin kaksikymmentä muotoilijaa, lasinpuhaltajaa ja käsityöläistä. 225-vuotias Lasikylä on avoinna ympäri vuoden.

Nuutajärven Galleria Osuuskunta
NuGO Shop
Pruukinraitti 15
31160 Nuutajärvi
+358440396511
www.nuutajarvi.fi
www.nugo.fi