Home » ArtHelsinki » Kansainvälinen ArtHelsinki esittelee gallerioita seitsemästä eri maasta

Kansainvälinen ArtHelsinki esittelee gallerioita seitsemästä eri maasta

11233346_979346322123338_8417499051397305224_o

ArtHelsinki-nykytaidetapahtuma esittelee gallerioita seitsemästä eri maasta, monimuotoisen Signature-näyttelyn, Moving Imagen kuratoiman mediateoskokonaisuuden, uudistuneen Vuoden taideteko -palkinnon sekä korkeatasoista ohjelmaa niin suurelle yleisölle kuin keräilijöille. Kuratoitu nykytaidetapahtuma järjestetään 7.–11.9.2016 Helsingin Messukeskuksessa samaan aikaan design- ja sisustustapahtuma Habitaren kanssa.

ArtHelsinki-nykytaidetapahtuma tarjoaa kansainvälisen kattauksen ajankohtaisia gallerioita. Mukana on 10 galleriaa seitsemästä eri maasta. Kokonaisuutta täydentävät suomalaisten huippusuunnittelijoiden teosvalintoihin perustuva Signature-näyttely, Moving Imagen perustajien Murat Orozobekovin ja Edward Winklemanin kuratoima mediataiteen kokonaisuus sekä korkeatasoinen puheohjelma ja osallistava taide. Mukana olevat galleriat ovat ART re.FLEX Gallery ja SPBART.COM Gallery, (Venäjä), Espacio Mínimo (Espanja), Elephant Kunsthall (Norja), Galleri Lorentzon (Ruotsi), Galerie Supper (Saksa), Happy Art Museum (Latvia) sekä kotimaiset galleriat Contempo, Saariaho Järvenpää, Galleria Sculptor / Suomen Kuvanveistäjäliitto ry sekä 00130Gallery. Yhteistyössä ovat omalla osastollaan myös ARTAP by Helsinki Contemporary ja puheohjelmaa järjestävä Suomen taiteilijaseura sekä ohjelmaan osallistuvaEMMA – Espoon modernin taiteen museo.

Signature-näyttely yhdistää suunnittelijat ja nykytaiteen

Suomalaisen designin kärkinimiin kuuluvat 10 suunnittelijaa tai arkkitehtia valitsevat Signature-näyttelyyn mukaan heille nimettyjen suomalaisten gallerioiden puhuttelevimmat ja kiinnostavimmat teokset. Mukana ovat arkkitehdit Pekka Pakkanen ja Teemu Kurkela sekä suunnittelijat Vuokko Nurmesniemi, Maiju Uski, Klaus Haapaniemi, Joanna Laajisto, Harri Koskinen, Samu-Jussi Koski, Paola Suhonen ja Yrjö Kukkapuro.

Näyttelyssä tullaan näkemään teoksia mm. seuraavien gallerioiden edustamilta taiteilijoilta: Galleria Sculptor, SIC, Galleria Titanik, Galleria Forum Box, Gallery Hippolyte, Galleria AMA, Saariaho Järvenpää jaTaideyliopiston Kuvataideakatemia / Exhibition Laboratory.

Signaturen suunnittelijat ja heidän näyttelyyn valitsemansa taiteilijat ovat mukana myös ArtHelsingin ohjelmassa iltapäivällä käydyissä Artbate -keskusteluissa.

Paperi T valitsee Vuoden taideteon

Suomen Messusäätiön rahoittaman Vuoden taideteko -palkinnon tavoitteena on nostaa esille ja palkita tahoja, jotka edistävät nykytaiteen asemaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti, rohkeasti kuvataiteen kategorioita rikkoen ja taiteen arvostusta vahvistaen.

Tänä vuonna ArtHelsinki on kutsunut räppäri, sanataiteilija Paperi T:n valitsemaan Vuoden taideteon ArtHelsinki Advisory Boardin ja Galleristit ry:n nimeämästä 3–5 taideteon luettelosta. Voittajalle ojennetaan 5 000 euron suuruinen tunnustuspalkinto tapahtuman avajaispäivänä 7.9.2016.

Palkinnonjakoprosessissa painottuu niin palkinnon valitsijan kuin sen saajan rooli. Vuoden Taideteko profiloituu nimittäjänsä kautta vuosittain eri kohteisiin sekä korostaa taiteen henkilökohtaisia merkityksiä. Palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota nykytaiteen monimuotoisuuteen ja läsnäoloon ihmisten arjessa.

ArtHelsinki-tapahtuman yhteistyökumppaneina ovat Kämp Collection Hotels, Bloun, AOC51, Zonin Prosecco ja Kauko Oy.

Katso tarkemmat ohjelmatiedot: www.arthelsinki.com.

ArtHelsinki -nykytaidetapahtuma järjestetään Messukeskuksessa, Helsingissä 7.–11.9.2016. Samaan aikaan Messukeskuksessa järjestetään myös Suomen johtava huonekalu-, sisustus- ja design-tapahtuma Habitare, vanhojen tavaroiden Antiikki, valaistuksen ValoLight sekä korkean äänentoiston HifiExpo.

Facebook: www.facebook.com/arthelsinki/, Instagram: @arthelsinki, #arthelsinki, Twitter: @ArtHelsinkiFair